Kuşadası'na sezonun son kruvaziyer gemisiyle 680 yolcu geldi

Aydın'ın Kuşadası Limanı'na yanaşan Norveç Bayraklı 'Viking Venus' isimli kruvaziyer gemisiyle ilçeye çoğunluğu ABD vatandaşı olan 680 yolcu geldi. Akdenizin en önemli kruvaziyer limanları arasında yer alan Kuşadası, böylece 2022 sezonunda 478 kruvaziyer seferiyle 622 bin 886 yolcuyu ağırladı.

Büyütmek için resme tıklayın

Kuşadası Limanı'na, 2022 kruvaziyer turizmi sezonunun son gemisi olan 228 metre uzunluğunda ve 34 metre genişliğindeki 'Viking Venus' adlı gemi geldi. 47 bin 800 grostonluk Norveç Bayraklı gemi, sabah saatlerinde Kuşadası Limanı'na demirlendi. Gemiden inen çoğunluğu ABD vatandaşı 680 yolcudan bir kısmı tur otobüsleri ile İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret etti. Tur programına katılmayan yolcular ise Kuşadası'nın turistik çarşılarında alışveriş yaptı. 2022 yılında 478 kruvaziyer seferi ile 622 bin 886 kruvaziyer yolcusunu misafir eden Kuşadası Limanı'na 2023'te yaklaşık 700 gemi seferiyle 1 milyon yolcunun geleceği bildirildi.

31 Ara 2022 - 13:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gazete Aydın Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Aydın hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Aydın editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Aydın değil haberi geçen ajanstır.


Aydın markaları

Gazete Aydın, Aydın'la özdeşleşen markaları ağırlıyor

+90 (552) 256 19 23
Reklam bilgi


Anket Hükümet tarafından alınan koronavirüs tedbirlerini ve bu konudaki hassasiyetini yeterli buluyor musunuz?
Tüm anketler