Didim'de kış sebzelerinin ekimine başlandı

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile kent genelinde çalışmalarını sürdüren Didim Belediyesi, Balat Mahallesi’nde bulunan tarlasına kışlık sebzelerin ekimine başladı. Yetiştirilen ürünler vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Büyütmek için resme tıklayın

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile önemli projelere imza atan Didim Belediyesi, zorlu ekonomik süreçlerde vatandaşlara destek olmak amacıyla kendisine ait tarlasına kışlık sebzelerin ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda ekilen ve mahsulleri vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan Balat Mahallesi’nde bulunan tarlaya Didim Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından marul, soğan, maydanoz, dereotu, roka, enginar, ıspanak, pırasa ve kara lahana gibi kışlık sebzelerin ekimine başlandı. Ekilen sebzeler, kış boyunca toplanarak, vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılacak.

Mevsim sebzelerini hemşehrilerimizin sofralarına ulaştırmak için çalışmaları bizzat yerinde denetleyen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Tarlamızda, kış ayı için sebzelerimizi ekiyoruz. Kışlık sebzelerimizin dikimi için tarlamızda 25 dönümlük bir alan ayırdık. Aşağı yukarı toplam 4 dönümlük alana enginar ekiyoruz. Ondan önce kara lahana, ıspanak, pırasa, roka, dereotu, maydanoz, soğan, marul sebzelerinin neredeyse tamamını ektik. Mevsimsel olarak toprağımızı yenileyip, havalandırıp bekleme süresini de göz önünde bulundurarak sezonluk sebzelerin dikimini gerçekleştiriyoruz.” dedi

BAŞKAN ATABAY, TAZE SEBZELERİMİZİ ÜCRETSİZ OLARAK HALKIMIZLA BULUŞTURUYORUZ

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “Tarlamızda ürettiğimiz taze sebzelerimizi ücretsiz olarak halkımızla buluşturuyoruz. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza bizzat kendimiz götürüp teslim ediyoruz. Mesai arkadaşlarımız bu işi oldukça entegre bir şekilde gerçekleştiriyor. Hizmetlerimizi klasik belediyecilik çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımıza hizmet etme anlamında arttırarak devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

16 Eki 2023 - 13:10 - Yerel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gazete Aydın Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Aydın hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Aydın editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Aydın değil haberi geçen ajanstır.


Aydın markaları

Gazete Aydın, Aydın'la özdeşleşen markaları ağırlıyor

+90 (552) 256 19 23
Reklam bilgi


Anket Hükümet tarafından alınan koronavirüs tedbirlerini ve bu konudaki hassasiyetini yeterli buluyor musunuz?
Tüm anketler