AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın geçtiğimiz Şubat ayında Aydın’daki okullarda yapılan karot testleri neticesinde yaklaşık 160 okul için güçlendirme kararı alındığını açıklaması hafızalarda yerini korurken, Aydın’daki okullardan hakkında yıkım kararı alınanlara ilişkin CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün soru önergesini cevaplandıran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk net sayı veremedi. Bakan Selçuk cevabında, il genelinde depreme dayanıklı olmadığı belirtilen okullara yönelik olarak; Bakanlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordineli olarak çalışmaların devam ettiğini ve çalışmaların neticesinde söz konusu sayıların belirleneceğini açıklamakla yetindi.
“DEPREMDEN NE KADAR OKULUN ZARAR GÖRDÜĞÜ DE BİLİNMİYOR”
Geçtiğimiz aylarda soru önergesini cevaplandıran Bakan Selçuk, Aydın Valiliği'nden alınan bilgiler ışığında verdiği cevapta, depreme dayanıklı olmadığı belirlenen bazı okullar ile ilgili olarak Bakanlık koordinasyonunda, teknik ekipler tarafından yapılacak çalışmalar ve ilgili mevzuat kapsamında lüzum eden tüm iş ve işlemlerin yerine getirileceği, eğitim öğretimin aksatılmaması için, öğrencilerin mağdur olmayacakları şekilde planlamaların yapılacağını açıkladı. 1 Kasım’da Sığacık Körfezi’nde meydana gelen depremden de Aydın il genelinde zarar gören okulların tam sayısı da net olarak bilinemezken, halihazırda pandemi nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerine ara veren okullarda güçlendirme çalışmalarının bir türlü başlatılamamasıysa türlü eleştirileri de beraberinde getirdi. Pandemi sonrasında okulların açılmasıyla birlikte halihazırda depreme dayanıklı okullarda kaydı olan öğrencilerin hangi okullarda öğrenim göreceğiyle ilgili çalışmalar henüz kamuoyuna açıklanmazken, ilerleyen süreçte yaşanacaklar gelişmeler, Aydın’daki okul idareleri, öğretmen ve öğrenci velileri için de merak konusu oldu.
“ÖĞRENCİLER YENİ OKULLARA TAŞINACAK”
Öte yandan Bakan Selçuk önergeyle cevabında, “Yıkım kararı alınan okulların taşınacağı okulların belirlenmesinde; müfettişler inceleme raporlarının yanı sıra ilgili okul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile ilçelerdeki eğitim öğretimden sorumlu şube müdürlerinin de görüşleri alınıp aynı zamanda ev sahipliği yapacak okulların fiziki ve donanım kapasitelerinin yeterliliği ile öğrencilerin yeni okullarına ulaşım kolaylığı da göz önüne alınarak değerlendirmelerin yapılacağını açıklayarak, “Aydın Valiliğince, öğrenci ve öğretmenlerin taşınacağı okullarda sınıf mevcudu sayılarında herhangi bir artış olmayacağı, konuyla ilişkin tüm düzenlemelerin ilgili mevzuat kapsamında yürütülmekte olup aynı zamanda Covid-19 salgınına karşı da her türlü önlemlerin alınmasının planlandığı, yıkılması planlanan okullar ve taşınacakları/ev sahipliği yapacak okullarda; Sağlık Bakanlığımız tarafından yayımlanan “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” ve Bakanlık tarafından uygulamaya konan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu” doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınacağı belirtilmektedir” ifadelerine yer verildi.
Yorum yazarak Gazete Aydın Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Aydın hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Aydın editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Aydın değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gazete Aydın Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gazete Aydın hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Gazete Aydın editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gazete Aydın değil haberi geçen ajanstır.